Lumânări ceară naturală și journaling: care este legătura?

Aprinderea de lumânări ceară naturală și journaling-ul sunt în strânsă legătură, întrucât ambele practici sunt adesea asociate cu obținerea unei stări de relaxare, meditație și introspecție. Atunci când îți concentrezi atenția într-o anumită direcție – cea a dobândirii stării de liniște & pace, te asiguri că dispui de toată inspirația de care ai nevoie pentru a avea acces la „interiorul tău”, mai ales când vine vorba de emoții și trăiri profunde. Este o practică sănătoasă, rapidă și utilă, care te ajută să dobândești acea stare de care ai nevoie pentru a fi inspirat și creativ.

Este întotdeauna de dorit să îți oferi timp pentru a-ți asculta gândurile, a-ți înțelege emoțiile și, de asemenea, eventualele izbucniri de furie de peste zi. Este absolut normal să fim încercați de emoții și stări dintre cele mai neașteptate și este firesc ca uneori să avem emoții negative. Însă, în schimb, este foarte important să înțelegem aceste stări și să ne dăm seama ce anume a putut duce la manifestarea lor. Din acest punct de vedere, journaling-ul este o metodă perfectă de a nota anumite lucruri, astfel încât să le poți analiza mult mai bine.

Descoperă moduri în care aprinderea de lumânări ceară naturală și journaling sunt conectate.

Crearea unei atmosfere liniștite

Aprinderea de lumânări ceară naturală creează o atmosferă plăcută, liniștită care îți va fi alături în timpul sesiunilor de journaling. Lumina aceasta duce la o senzație de confort, căldură, ceea ce îți permite să te relaxezi și să te concentrezi pe notațiile în jurnal. Uneori, parfumul îți poate aduce aminte de anumite perioade din viața ta în care ai simțit fericire și recunoștință.

Transformă aprinderea într-un ritual

Aprinderea unei lumânări ceară naturală poate reprezenta un mic ritual care marchează, astfel, începutul sesiunilor tale de journaling. Acest gest, deși mic, poate ajuta la stabilirea clară și de la bun început a unei intenții pentru journaling. Prin urma, te poate ajuta să obții starea de care ai nevoie pentru a te concentra asupra momentului prezent.

Îmbunătățirea stării de spirit și a creativității

Unele persoane consideră utilizarea lumânărilor în timpul journaling-ului ca fiind deosebit de eficientă pentru îmbunătățirea stării de spirit și stimularea creativității. Parfumul subtil, cald și aparte al unei lumânări ceară naturală aromate poate crea o senzație plăcută, familială, iar asta va încuraja apariția fluxului de idei în timpul scrierii. Așadar, creativitatea și imaginația!

Încurajarea introspecției

Journaling-ul este, deseori, un proces introspectiv, profund, în care alegem să reflectăm asupra gândurilor, emoțiilor, trăirilor și experiențelor noastre. Aprinderea de lumânări ceară naturală în fiecare zi poate contribui la crearea unei atmosfere calme, care incită la meditație, și care, de asemenea, favorizează acest proces al introspecției, autodescoperirii și dezvoltării personale.

Aprinderea de lumânări parfumate adaugă o notă plăcută și relaxantă journaling-ului, deoarece cu toții ne dorim să ne simțim confortabil, inspirați și plini de pace atunci când ne reîntoarcem privirea spre propriul interior.

Concluzie

De cele mai multe ori stresul apare tocmai pentru că ne ignorăm vocile interioare. Avem nevoie de momente în care să stăm noi cu noi înșine pentru a ne asculta, sfătui, încuraja, motiva, ierta, ajuta, sprijini, iubi și accepta.

Avem nevoie de clipe de regăsire în care să găsim resursele interioare pentru o nouă zi, provocare, pentru a merge înainte. Nu doar când ne simțim stresați sau deprimați avem nevoie de clipe cu noi. Ar fi bine să facem din asta o regulă pentru a nu ajunge niciodată la fundul sacului, cum zicea o vorbă din popor.

Din acest motiv, alege să faci din aprinderea lumânărilor o rutină zilnică, pentru a te bucura mereu de o atmosferă plăcută, în care îți poți asculta gândurile!

Mai multe articole

Punem pasiune în lumânările pe care le făurim manual și totodată vorbim frumos despre lucrurile care aduc bucurie. Scriem mult despre meditație, sinele tău autentic, frumosul din viețile noastre și locul lumânărilor parfumate printre ele.