De ce merită să alegi lumânări eco?

În ziua de astăzi, este necesar să avem în vedere interesul tot mai crescut pentru a face alegeri cât mai sănătoase pentru planetă și locuințele noastre. Bunăstarea personală depinde în primul rând de bunăstarea planetei, de alternativele ecologice pentru care există posibilitatea de a opta în detrimentul produselor comerciale produse pe scară largă.

Astăzi vorbim despre lumânări eco și de ce le-am alege în detrimentul altor produse!

Sustenabilitatea ar trebui să definească protocoalele de producere și prelucrare a bunurilor care sunt consumate. Acest lucru nu este esențial doar pentru comerțul echitabil, transparent, ci mai ales pentru bunăstarea clienților și a artizanilor care, în cazul nostru, toarnă fiecare lumânare și urmăresc respectarea normelor sustenabil și ecologie care ne ghidează producția.

Descoperă de ce merită să alegi lumânările eco pentru casa ta!

Nu sunt toxice și miros extraordinar de plăcut

Lumânările din comerț sunt realizate din parafină, adică o ceară rezultată în urma procesului de rafinare a petrolului. Arderea parafinei eliberează substanțe toxice în încăpere, chiar dacă încerci să le reduci la minimum deschizând o fereastră.

Acesta este motivul pentru care lumânările realizate din ceară de soia sunt mult mai prietenoase cu mediul. Ceara din soia este non-toxică, biodegradabilă, arzând și la o temperatură mai mică – deci lumânarea va dura mai mult!

Lumânări eco pentru gusturi rafinate

Parfumurile și fitilurile utilizate sunt sigure

Într-o mare măsură, materia primă folosită în producerea unei lumânări ajunge să impacteze într-o manieră pozitivă sau negativă, aerul pe care-l respiri în casa ta. Prin urmare, acesta este și motivul pentru care atunci când turnăm lumânările noastre, nu folosim potențiatori de parfum – ei pot ajunge foarte ușor în aerul pe care îl respiri, maximizând încărcătura toxică a acestuia.

Alegerea parfumurilor care nu conțin ingrediente toxice, este esențială. Există o mulțime de lumânări care conțin ftalați, o categorie largă de substanțe chimice care include și BPA pe lângă alte substanțe cu denumiri greu de pronunțat. Toate parfumurile lumânărilor eco sunt realizate din parfumanți naturali și ingrediente non-toxice, deci mai sănătoase.

Ardere curată, fără fum

Lumânările eco folosesc fitil din bumbac 100%.

Cele mai multe lumânări din ziua de astăzi sunt realizate din fitiluri cu bumbac pur sau bumbac combinat cu hârtie. Cu toate acestea, mai există și unele lumânări care au și un anumit procent de metal în interiorul fitilului (sau chiar plastic) – el ajută la menținerea rigidității acestuia, precum și la arderea mai intensă.

Sustenabilitatea, grija față de mediu și valorile durabile

În cele din urmă, este vorba despre misiunea pe care cu toții ar trebui să o susținem, să încercăm să o promovăm și să o facem auzită: aceea de a adopta un comportament cât mai prietenos cu mediul înconjurător. Prin urmare, ar trebui să reducem treptat consumul excesiv, violent de combustibili fosili, oferindu-i timp naturii să se regenereze și să își revină.

Chiar dacă nu putem face de la bun început schimbări majore, asta nu înseamnă că nu există o posibilitate de a minimaliza impactul nociv și violent asupra mediului. Valorile durabile pentru care optăm sunt cele care ne ghidează munca de producție și care știm că vor reuși, în cele din urmă, să facă o diferență considerabilă în ecosistemul producției de lumânări parfumate.

Alege întotdeauna ceea ce este mai bine pentru tine și familia ta, chiar și de la cele mai mici și aparent ușor de făcut decizii: cum ar fi găsirea unei lumânări parfumate. Alegând sustenabil și ecologic, nu doar că te vei bucura de alternative mult mai sănătoase, ci vei ști că ai făcut un pas foarte important spre adoptarea unui comportament sustenabil și prietenos cu mediul.

Mai multe articole

Punem pasiune în lumânările pe care le făurim manual și totodată vorbim frumos despre lucrurile care aduc bucurie. Scriem mult despre meditație, sinele tău autentic, frumosul din viețile noastre și locul lumânărilor parfumate printre ele.