Cum ai grijă de o lumânare ecologică?

A te asigura că ai grijă corespunzător de o lumânare ecologică te poate ajuta să te bucuri mult mai mult timp de beneficiile acesteia. De altfel, urmând doar câteva reguli simple de întreținere, te asiguri și de faptul că aceasta va arde mult mai curat, armonios, împrăștiind în jur mirosurile tale preferate. O lumânare ecologică, spre deosebire de cele tradiționale din parafină, sunt mult mai sănătoase, fiind realizate din materiale naturale.

Respectând nevoile de sustenabilitate ale mediului înconjurător, alegând o lumânare ecologică reprezintă o opțiune mult mai sănătoasă. Descoperă în continuare câteva sfaturi despre cum să ai grijă cât mai bine de o lumânare ecologică!

Taie periodic fitilul acesteia

Un pas esențial pentru a avea grijă de o lumânare ecologică este să tai fitilul acesteia de fiecare dată după o repriză de ardere. În general, acesta se taie la o lungime de aproximativ 0,6 cm, din punctul în care fitilul este ars. Astfel, previi apariția fumului și lumânarea va arde, în continuare, mult mai uniform!

Lumânare ecologică: ardere corectă

Pentru a preveni formarea așa-ziselor tuneluri în ceară, asigură-te că orice lumânare ecologică arde complet până la marginile sale. În funcție de diametrul acesteia, o lumânare arde în jur de 1-2 ore până la nivelul marginilor. Nu stinge lumânarea înainte de a se topi în totalitate până la un anumit nivel. Astfel, previi arderea necorespunzătoare a acesteia.

Păstrează lumânarea departe de curenții de aer

Dacă nu știai, o lumânare ecologică arde mult mai curat și mai eficient, împrăștiind un parfum mai pronunțat, atunci când este plasată într-o zonă a camerei unde nu există curent de aer.

Stingerea periodică, urmată de aprinderea necesară, duce la arderea necorespunzătoare a lumânării, ceea ce îi poate afecta calitatea și mirosul. Plasează lumânarea într-un loc special din cameră și verifică să ardă corect, fără să pâlpâie.

O lumânare ecologică trebuie și curățată

După ce ai ars lumânarea pentru o anumită perioadă de timp, las-o să se răcească. Nu este bine să o arzi până la final într-o singură sesiune de ardere.

În momentul în care ceara se solidifică din nou, îndepărtează depunerile și reziduurile care se pot acumula în jurul fitilului sau chiar în ceara topită, pentru a preveni astfel arderea necorespunzătoare, neuniformă și murdărirea vasului în care aceasta se află.

Păstrează lumânarea într-un loc răcoros, uscat

Deoarece ceara este sensibilă căldură (implicit la lumina soarelui), transformându-se din starea solidă în cea lichidă, evită să păstrezi lumânarea în locuri calde sau umede. Dacă le depozitezi pe termen lung, alege să le așezi în locuri răcoroase, uscate.

Astfel, previi topirea cerii în care sunt integrate și uleiurile esențiale care dau mirosul lumânării respective! Doar astfel te vei asigura că lumânarea ecologică va fi funcțională pentru cât mai mult timp.

Reciclează sau reutilizează vasul lumânării

După ce lumânarea a ars complet, astfel topindu-se toată ceara, poți reutiliza vasul în care aceasta s-a aflat. Așa vei avea grijă și de mediul înconjurător prin gesturi simple.

Îl poți folosi pentru a depozita condimente sau alte obiecte de mici dimensiuni, mai ales dacă lumânarea a avut și capac. Astfel, minimalizezi pierderile și contribui la promovarea unui comportament sustenabil, în pas cu necesitățile mediului!

În cele din urmă, pentru a avea grijă de o lumânare ecologică din ceară de soia, foarte important este să o păstrezi într-un mediu adecvat și să o cureți periodic, după fiecare ardere. Astfel, poți să te bucuri de efectele benefice ale acesteia pentru o perioadă mult mai lungă de timp!

Mai multe articole

Punem pasiune în lumânările pe care le făurim manual și totodată vorbim frumos despre lucrurile care aduc bucurie. Scriem mult despre meditație, sinele tău autentic, frumosul din viețile noastre și locul lumânărilor parfumate printre ele.