Cum aducem primăvara în casa noastră?

Primăvara este anotimpul renașterii, al schimbărilor, este vremea când totul prinde viață, iar tu trebuie să profiți la maxim de fiecare zi cu soare și de toată frumusețea naturii. Dacă vrei sa te bucuri cu adevărat de acest anotimp minunat și să îți recapeți puterea și energia pe care le-ai conservat pe parcursul iernii, trebuie să simți primăvara cu toată ființa.

Și cum altfel, decât aducând anotimpul în casa ta, la biroul tău, în dormitorul tău și chiar la bucătărie. Iată câteva idei pe care le poți pune în aplicare pentru a-ți transforma casa într-o primăvară:

Organizează

Primăvara este vremea potrivită să-ți reorganizezi lucrurile, să renunți la cele de care nu mai ai nevoie sau chiar să-ți schimbi designul casei. Poți muta mobilierul sau poate chiar să-ți achiziționezi o piesă nouă care să aducă un aer proaspăt casei tale. Organizează-ți lucrurile pentru a avea cât mai mult spațiu, cutiile de depozitare sunt o variantă foarte potrivită pentru o inventariere de primăvară.

Lasă lumina naturală să pătrundă în casă

După perioada iernii în care nu prea ne-am putut bucura de soare și lumină naturală, primăvara lasă razele soarelui să-ți pătrundă în casă. Renunță la draperiile de culori închise și optează pentru unele semitransparente, în nuanțe deschise care să-ți ofere cât mai multă lumină naturală. Pe lângă faptul că reprezintă un benefici asupra stării tale de bine și crește gradul de confort, este recomandat să muncești având cât mai multă lumină naturală.

Alege aranjamente florale de primăvară

Florile vor fi mereu un motiv de bucurie. Primăvara îți pune la dispoziție o varietate de culori, specii și tipuri, de la micii vestitori ai primăverii, până la bujorii nobili. Alege o compoziție care să îți bucure ochii și sufletul în fiecare zi și care să-ți umple casa de un miros proaspăt, un miros de primăvară.

Alege lumânări parfumate cu mirosuri asociate primăverii

Dacă mirosul florilor ți se pare prea puternic, atunci cel al lumânărilor parfumate va fi, cu siguranță, pe gustul tău. Alege mirosurile care pentru tine înseamnă primăvară: bujori, miere, căpșuni, cireșe și lasă-ți casa să se inunde în aceste miresme deosebite. Alege lumânările care se potrivesc decorului din casa ta pentru a deveni și ele o piesă din design.

Lumânare parfumată Roua Primăverii

Folosește piese de decor în culori de primăvară

Piesele de decor, precum tablourile, decorațiunile, au un rol extrem de important în atmosfera casei. Primăvara este momentul să oferi șansa culorilor să iasă la iveală. Alege nuanțe care să transmită optimism, încredere, putere și vitalitate. Verde, albastru sau roz sunt culorile care își pot garanta o atmosferă de primăvară chiar și la tine în casă.

Ornamentează cu flori de ghiveci

Pe lângă compozițiile florale care îți vor aduce mirosul de primăvară în casă, florile de ghiveci îți vor asigura un aer proaspăt, dar vor contribui și la crearea unei ambianțe plăcute. Le poți lăsa chiar și pe balcon pentru a se bucura de cât mai multă lumină naturală sau le poți lua cu tine în dormitor sau pe masa de birou.

Primăvara este un anotimp al reînnoirii casei, minții și vieții în general. Este un început de an care poate fi fabulos dacă îl lăsăm să fie. Casa este locul care ne poate ajuta în acest sens sau ne poate aduce o stare de neliniște. Depinde doar de noi să o facem să fie mai primitoare, să ne ofere mediul inspirațional în care creativitatea noastră să înflorească și să ne simțim bine în pielea noastră.

În concluzie, utilizând aceste idei sperăm că te-am ajutat să mai urci o treaptă spre pacea și liniștea interioară de care avem nevoie cu toții.

Mai multe articole

Punem pasiune în lumânările pe care le făurim manual și totodată vorbim frumos despre lucrurile care aduc bucurie. Scriem mult despre meditație, sinele tău autentic, frumosul din viețile noastre și locul lumânărilor parfumate printre ele.