Beneficiile lumânărilor din ceară de soia pentru mediu și sănătate

Dacă te întrebi ce să alegi între lumânări din soia și lumânări clasice, din parafină, urmează să îți prezentăm câteva beneficii majore ale alternativelor ecologice. De fapt, deja ți-am oferit un indiciu esențial: lumânările din ceară de soia sunt ecologice, înainte de toate. Datorită faptului că acestea sunt realizată din ceară de soia, și nu din parafină, lumânările din soia prezintă foarte multe beneficii atât pentru mediu, cât și pentru sănătatea personală. În esență, a avea grijă și de nevoile mediului înconjurător reprezintă un mod viabil de a avea grijă de propria persoană.

Descoperă câteva beneficii ale lumânărilor din ceară de soia pentru mediu și sănătate!

Beneficiile lumânărilor din soia pentru mediu

Ceara de soia este o opțiune semnificativ mai ecologică decât ceara de parafină, utilizată pentru producția pe scară largă a lumânărilor, mai ales când vorbim de cele parfumate.

Fiind biodegradabilă, provenită dintr-o sursă naturală și regenerabilă – comparativ cu ceara de parafină, care este derivată din petrol, ceara din soia e o alternativă mult mai eficientă pentru a minimaliza impactul negativ asupra mediului. Va trebui să te gândești mereu ce opțiune ai atunci când mergi să îți cumperi lumânări parfumate de pe piață.

Mai mult decât atât, producția de lumânări din soia necesită mult mai puțină energie electrică, un consum mult redus al acesteia, ceea ce implică emisii mult mai mici de gaze cu efect de seră și carbon.

Producția de lumânări din ceară de parafină, de-a lungul lanțului industrial, necesită utilizarea de aparatură automatizată, linii de asamblare, ceea ce implică foarte mult consum de toate felurile: energetic, uman, de timp.

Dacă nu știai, ceara de soia este biodegradabilă și nu lasă reziduuri dăunătoare și toxice în mediu. Pe de altă parte, și ceara din parafină este biodegradabilă, însă, din cauza materiei prime din care aceasta este obținută, emană compuși toxici și nocivi în mediul înconjurător, care pot ajunge cu ușurință în pânza freatică și, ulterior, în ape și culturi de legume.  De aici, îți dai seama cât de mult rău pot face lumânările atunci când ajung în mediul natural.

Beneficiile lumânărilor din soia pentru sănătate

În ceea ce privește beneficiile pentru sănătate, lumânările din ceară de soia ard mult mai curat decât cele din ceară de parafină. Prin urmare, în aer se vor produce mult mai puține particule parțial toxice, respectiv mult mai puține reziduuri chiar și în interiorul vasului de lumânare.

De fapt, ceara din soia este lipsită de toxicitate, iar acest aspect este un beneficiu major pentru sănătate. Nici nu ai idee cât de mult rău pot face produsele toxice sănătății unei persoane sensibile sau suferind de unele afecțiuni.

Datorită compoziției sale, ceara din soia integrează mult mai bine uleiurile esențiale, respectiv parfumurile utilizate pentru prelucrare. Acest lucru înseamnă că lumânările din soia pot fi sigur utilizate pentru a elibera parfumul natural al uleiurilor esențiale în spațiu în care sunt aprinse și fără a se produce compuși chimici dăunători!

Lumânările din ceară de soia ard mult mai lent decât cele din ceară de parafină, ceea ce înseamnă că temperatura lor de topire este mai scăzută. Mai mult decât atât, nefiind necesare temperaturi mari pentru a arde, nu se produc substanțe toxice precum acroleină și benzen de-a lungul arderii. Dimpotrivă, lumânările din parafină emit astfel de compuși în atmosfera din jur.

În general, lumânările din ceară de soia sunt o opțiune mai bună pentru mediu și sănătate decât lumânările tradiționale din ceară de parafină. Dacă ești interesat să achiziționezi lumânări ecologice, asigură-te că verifici eticheta și că acestea sunt fabricate din ceară de soia 100% naturală, fără aditivi sau substanțe chimice dăunătoare.

Mai multe articole

Punem pasiune în lumânările pe care le făurim manual și totodată vorbim frumos despre lucrurile care aduc bucurie. Scriem mult despre meditație, sinele tău autentic, frumosul din viețile noastre și locul lumânărilor parfumate printre ele.