5 momente în care o lumânare parfumată schimbă atmosfera

Sfârșitul programului de lucru. Lumina unei lumânări parfumate. Oboseală. Tensiune adunată de-a lungul zilei. Te îndrepți spre casă, abia aștepți să te așezi pe pat și să te bucuri de odihna binemeritată. Însă, când ajungi, realizezi că mai sunt atât de multe de făcut: trebuie să mănânci, să faci un duș, și poate chiar să te ocupi de o parte din task-urile pentru următoarea zi: lucrurile par să nu se mai termine.

Acum, fix acum, ar trebui să te oprești din toate și să-ți oferi timpul de care ai nevoie pentru a te aduna și a-ți face ordine în gânduri. Inspiră, expiră, petrece timp cu tine. Într-o atmosferă ce promovează starea de bine și liniștea spiritului, cu siguranță te vei simți în sfârșit odihnit. Din acest punct de vedere, o lumânare parfumată poate să te ajute neașteptat de mult. Iată cum!

1.    O baie fierbinte, lungă și relaxantă

Este demonstrat științific faptul că o baie fierbinte, lungă, te poate ajuta foarte mult să scapi de stresul acumulat de-a lungul unei zile. În primul rând, apa caldă are efect vasodilatator – astfel, musculatura contractată se relaxează și primește aportul necesar de nutrienți și oxigen. În timp ce te bucuri de căldura plăcută a apei, aprinde și una dintre lumânările parfumate favorite. Mirosul ei te va învălui numaidecât într-o îmbrățișare a simțurilor plăcute, creându-ți liniștea și confortul dorite.

2.    În timp ce lucrezi și te concentrezi

Se știe faptul că ne concentrăm mai bine atunci când suntem într-un mediu care promovează acest lucru. Prin urmare, dacă vrei să ai randamentul dorit atunci când înveți sau lucrezi, este necesar să te asiguri că actul în sine se întâmplă într-o ambianță plăcută. Mai mult decât atât, mirosurile stimulează funcția cognitivă și, prin urmare, capacitatea de a te concentra și de a-ți rezolva. Așadar, data viitoare când te așezi la birou, nu uita să aprinzi și o lumânare cu un parfum deosebit.

3.    În timp ce citești o carte sau vizionezi un film

O altă metodă de relaxare accesată de foarte multe persoane este fie vizionarea unui film, fie citirea unei cărți. Pe oricare ai alege-o, reprezintă un mod viabil de a te deconecta măcar puțin de la haosul din jur. Adăugând o lumânare parfumată pe fundal, al cărei miros să te îmbrățișeze în timp ce evadezi într-o altă lume, îți vei potența la maximum clipele de liniște. Mirosurile au puterea de a ne liniști, de a ne destresa și de a ne crea confortul pe care cu toții îl dorim.

@citesc_cu_sufletul & @lumiar.ro

4.    La o cină romantică

O cină romantică se definește printr-o atmosferă intimă, călduroasă și rafinată. Pentru ca totul să fie ca la carte, lumina ar trebui să fie una cât mai obscură, însă fără a fi întuneric deplin. Cu o lumânare cu miros de vanilie sau miros florar, vei reuși să creezi o atmosferă foarte plăcută și în același timp primitoare. În timp ce flacăra lumânării aruncă lumini în cameră, veți petrece clipe frumoase împreună, bucurându-vă unul de prezența celuilalt.

5.    În momentul în care o faci cadou

O lumânare parfumată reprezintă, poate, unul dintre cele mai ingenioase și sigure cadouri pe care le poți face cuiva. În primul rând, toată lumea iubește mirosurile frumoase, plăcute, fiindcă fiecare aromă și esență este asociată cu o amintire – de obicei plăcută. Așadar, în momentul în care alegi să faci cadou o astfel de lumânare, cu siguranță schimbi atmosfera obișnuită, pentru că optezi pentru un cadou ingenios, autentic și extrem de plăcut.

Lumânările parfumate sunt mult mai prețioase decât ți-ai putea închipui. Datorită mirosurilor plăcute, aromelor inconfundabile, au puterea de a schimba în totalitate atmosfera, conferindu-ți alternative plăcute de a te relaxa după o zi lungă de muncă.

Mai multe articole

Punem pasiune în lumânările pe care le făurim manual și totodată vorbim frumos despre lucrurile care aduc bucurie. Scriem mult despre meditație, sinele tău autentic, frumosul din viețile noastre și locul lumânărilor parfumate printre ele.