5 moduri în care te poți dezvolta personal

O lumânare parfumată, partenerul tău pe drumul spre succes. Evoluția – a fi mai bun pe zi ce trece.  Nu doar pe plan profesional, ci și pe plan cognitiv. A fi mai bun cu tine însuți și cu lumea înconjurătoare. Dezvoltarea personală nu doar că este vitală, dar ar trebui să fie dictonul călăuzitor al fiecărei persoane: nu prin comparația cu alte persoane, ci cu tine însăți. Tu – cel de azi – trebuie să tinzi să fii mai bun decât tine – cel de ieri. Cel mai important este să nu cazi în plasa comparației: fiecare dintre noi este unic! Ca o lumânare parfumată, fiecare avem aroma noastră.

Din fericire, dezvoltarea personală implică numeroase „variabile”: fie că optezi să devii pe plan profesional mai bun, fie că dorești să ajungi la acea pace interioară și liniște sufletească pe care le tot vânezi de o bună perioadă, există alternative. Multe dintre ele sunt extrem de accesibile, însă cel mai important este să știi care sunt acestea și, odată descoperite, să te ții de ele! Poate fi greu, dar efectele lor se vor face resimțite de îndată!

Meditează și manifestă

Meditația înseamnă a te asculta în intimitatea liniștii. A vorbi cu tine, a-ți elibera mintea, dar și a încerca să găsești răspunsuri la anumite întrebări. În timp ce meditezi, asigură-te că nu există nicio sursă de zgomot în jurul tău. Pentru a atinge mult mai rapid starea de liniște și pace, poți aprinde o lumânare parfumată care să te acompanieze în călătoria spre sinele tău interior. Când simți că ești înconjurat de liniște, gândește-te la toate lucrurile frumoase din viața ta!

Lumânare parfumată cu aromă de merișoare

Citește și creează la lumină de lumânare parfumată

Dezvoltarea personală implică și să descoperi poveștile altor persoane, să citești despre fricile și temerile pe care le ai, despre cum să-ți îmbrățișezi anumite defecte. Nu uita, întotdeauna va funcționa puterea exemplului, atâta timp cât știi cum să iei ce este mai bun din anumite biografii pe care le citești. Cărți de dezvoltare personală există extrem de multe, în numeroase domenii, așa că alege întotdeauna doar titlurile care știi că sunt practice și te vor ajuta în călătoria ta!

Sport și mișcare

Conform studiilor de specialitate, sportul reprezintă cea mai bună alternativă prin care poți face pace cu demonii interiori, cu acea energie negativă pe care uneori o simți. În timpul sportului, creierul eliberează hormoni implicați în circuitul dorinței și recompensei. După câteva minute de activitate fizică susținută, te vei simți mult mai energic și mult mai liniștit. Sportul te poate ajuta foarte mult să-ți gestionezi stresul și să investești energia negativă într-o direcție practică.

Călătorii și noi experiențe

Suntem ființe sociale și, prin urmare, avem nevoie de contactul cu alți oameni. Vrem să vedem cât mai multe locuri, să descoperim cât mai multe teritorii încă neexplorate. Călătoriile te pot ajuta pe toate planurile – atât profesional, cât și personal. Ieșind din zona de confort, îți vei da seama că, uneori, acesta reprezintă primul pas spre a evolua: a încerca lucruri noi. Doar astfel vei ști ce îți place cu adevărat și ce nu, ce îți aduce bucurie și îți crește nivelul bunăstării!

Mentori și oameni frumoși

Cel mai curajos lucru pe care îl poate face o persoană este acela de a cere ajutor. Nu trebuie să îți fie frică sau rușine să ceri ajutorul, să recunoști faptul că cineva este mult mai bun decât tine într-un anumit domeniu. Doar când accepți acest lucru, implicit faptul că mai ai de lucrat pentru a te perfecționa, vei putea să evoluezi și să te dezvolți în direcția dorită. Mentorii, oamenii care sunt dispuși să te ajute, reprezintă cele mai importante surse de sfaturi practice și informații.

Dezvoltarea personală este un obiect spre care cu toții ar trebui să țintim. Nu este vorba despre a deveni mai bun pe plan profesional, ci despre o sinergie între toate variabilele care te definesc ca om: emoții, trăiri, idealuri și obiective, eșecuri și succese. Lucrează cu pași siguri la acestea și vei vedea că rezultatele nu vor întârzia să apară. Nu te compara niciodată cu cei din jur, asta pentru că fiecare are propriul ritm și propria cadență. Bucură-te de proces și ia-l ca atare!

Mai multe articole

Punem pasiune în lumânările pe care le făurim manual și totodată vorbim frumos despre lucrurile care aduc bucurie. Scriem mult despre meditație, sinele tău autentic, frumosul din viețile noastre și locul lumânărilor parfumate printre ele.