3 cărți de citit la lumina unei lumânări parfumate

După o iarnă care ne-a conservat  puterile, este firesc să simțim nevoia să ne acordăm toată grija și căldura de care am dus dorul. Alege 1-2 lumânări parfumate și pune-le alături! Și cum primești tot frumosul cu care vine primăvara dacă nu cu o baie caldă, la lumina unei lumânări, cu o carte bună? Dacă și pentru tine cititul reprezintă o modalitate prin care îți petreci timpul liber, acest articol este pentru tine!

Am inclus mai multe titluri care să îți mențină apetitul viu pentru lectură și care credem că vor adăuga semnificativ valoare vieții tale. Cele mai faine idei de evadare din cotidian sunt cele de lectură ale unor cărți care te transportă în alte lumi cu minim de efort.

Biblioteca de la Miezul Nopții – Matt Haig

Biblioteca de la Miezul Nopții este departe de a fi o poveste pe care o citești de dragul acțiunii ci mai degrabă pentru călătoria spirituală prin care treci cu protagonista, Nora. 

Viața Norei este cu și despre regrete. A avut numeroase ocazii prin care să facă ceva deosebit în viața ei,  astfel că în adolescență a fost înotătoare de performanță, ca mai apoi să fie parte dintr-o formație rock cu care urma să semneze un contract important și ulterior a avut o relație cu un bărbat pe care îl iubea.

Frica, îndoielile și propria neîncredere în sine fac ca aceste oportunități să devină regrete și speranțe pierdute, ceea ce o aduce pe Nora în pragul nefericirii și neîmplinirii absolute, însă universul îi mai acordă o ultimă șansă, o călătorie într-o bibliotecă, dar nu una obișnuită, ci în afara timpului. Fiecare carte reprezintă o viață pe care Nora o poate trăi. Ce se va întâmpla dacă Nora devine o celebritate, sau dacă decide să rămână cu omul pe care îl iubește? Va fi capabilă să își găsească fericirea lipsită de regrete?

Confiteor – Jaume Cabré

“Confiteor” este o carte scrisă de autorul irlandez John Banville și publicată în anul 2010. Este o poveste despre un pictor de succes, Max Morden, care se întoarce în orașul de coastă din copilăria sa, pentru a-și confrunta trecutul și a-și îndeplini ultima dorință a prietenei sale moarte, Anna.

Prin intermediul amintirilor lui Max, cărțile explorează tema pierderii, a regretelor și a iubirii neîmpărtășite. Este o carte profund introspectivă, în care se explorează teme precum moartea, arta și amintirile, iar naratorul este încărcat de o mulțime de emoții complexe.

Despre somn – Matthew Walker

În ciuda faptului că reprezintă cea mai comună activitate din toate timpurile, somnul a rămas încă prea puțin cercetat, iar mesajul că acesta stă la baza sănătății noastre nu este destul de răspândit. Prin lectura sa, Matthew Walker te invită să descoperi ce înseamnă somnul și cum calitatea lui îți schimbă radical viața.

O lectură încântătoare potrivită atât pentru cei care suferă de tulburări ale somnului, cât și pentru cei care își doresc un stil de viață echilibrat.

Lumânări parfumate pentru zile echilibrate

Arzând o lumânare parfumată vei simți cum se schimbă atmosfera, cum te relaxezi și devii mai inspirat/ă, mai motivată, mai eficientă la munca ta de zi cu zi.,

În concluzie, încercând aceste cărți alături de o lumânare care să te ajute să rămâi concentrată asupra lecturii sperăm că am adăugat valoare și limpezime în mintea ta pentru a te bucura din plin de această primăvară.

Mai multe articole

Punem pasiune în lumânările pe care le făurim manual și totodată vorbim frumos despre lucrurile care aduc bucurie. Scriem mult despre meditație, sinele tău autentic, frumosul din viețile noastre și locul lumânărilor parfumate printre ele.