5 avantaje ale lumânărilor parfumate de care trebuie să știi

Știi de unde au venit primele lumânări parfumate?

Se spune că primele lumânări au fost inventate de egipteni. Pe atunci, însă, lumânările n-ar fi avut fitil, așa cum au cele din zilele noastre, însă tot reușeau să mențină flacăra o perioadă semnificativă de timp. Odată cu secolul al XIX-lea, lumânările au început să fie produse pe scară industrială.

În anii 1850, după ce chimiștii au descoperit cum să separe și să rafineze eficient parafina, au fost introduse aceste lumânări. Între timp, în locul parafinei s-au descoperit alternative cum ar fi ceara din soia și altele. Deși lumânările nu mai reprezintă principala sursă de lumină, continuă să fie din ce în ce mai populare, în special cele înmiresmate.

Iată 5 avantaje ale lumânărilor parfumate de care ar trebui să afli!

1.      Creează o atmosferă relaxantă și o ambianță liniștită

Ți-ai făcut vreodată timp să privești pur și simplu pâlpâirea unei lumânări parfumate? Atunci înseamnă că ai observat ce atmosferă reconfortantă, încântătoare și relaxantă creează. Plasate strategic în camera ta, aprinderea unei lumânări te poate ajuta instantaneu să obții efectul unei atmosfere confortabile și intime, a unei camere calde și primitoare. Într-o astfel de ambianță ce promovează liniștea și pacea interioară, vei găsi posibilitatea de te încărca de energie pozitivă.

2.      Lumânările parfumate înveselesc decorul

Lumânările adaugă o notă elegantă oricărei încăperi, în vederea finisării unui decor estetic, cât mai modern. Alegerile sunt practic nelimitate: culori subtile, puternice, contrastante, forme și dimensiuni diferite și mirosuri dintre cele mai efervescente. Fie că îți plac acele lumânări parfumate florale, cu miros de fructe sau mirosuri tematice (de Crăciun, toamnă, iarbă verde, și altele), o poți alege oricând pe cea care al cărei miros te va îmbrățișa precum brațele primitoare ale persoanei dragi.

3.      Îmbunătățesc parfumul unei camere

Lumânările parfumate reprezintă o modalitate excelentă de a adăuga un parfum subtil, minunat, într-o cameră. În același timp, anumite arome pot chiar masca mirosurile neplăcute și pot chiar să țină insectele la distanță. Disponibile într-o mare varietate de parfumuri – mirosuri pământii, lemnoase, aerisite și curate, florale și feminine, realizate din ceară de soia și parfumuri naturale, există diverse lumânări parfumate care se pliază perfect pe nevoile tale, oricare ar fi acestea.

4.      Îmbunătățesc starea de spirit și promovează relaxarea

Simțul olfactiv se află în strânsă legătură cu memoria – deseori, asociem un anumit parfum cu un moment sau o perioadă din viața noastră. De exemplu, mirosul de mere poate să îți amintească de verile din copilărie, petrecute la bunici. Iar mirosul de brad îți poate aminti de frumoasa perioadă a Crăciunului. Odată aprinsă o lumânare parfumată, vei fi instantaneu și sigur transpus într-un spațiu atemporal, unde grijile, durerile și stresul nu existau!

5.      Creează un cadru romantic și te ajută să te exprimi

Așa cum fiecare are gusturi diferite în materie de muzică, modă, cărți și altele, există preferințe proprii și în materie de parfumuri. Așadar, de ce să nu-ți afișezi individualitatea, personalitatea, aprinzând fix acele lumânări parfumate care îți sunt pe plac? Cu puțină lumină provenită de la aceasta, ai posibilitatea de a transforma orice cină nu într-un moment romantic, ci într-o întreagă seară romantică alături de persoana dragă inimii.

Lumânările parfumate nu sunt doar obiecte de decor care, odată aprinse, emană mirosuri plăcute. Pot reprezenta chiar opțiuni de manifestare a individualității proprii, a eului interior. De asemenea, lumânările parfumate creează atmosfera perfectă pentru a medita la sfârșitul unei zile, pentru a te relaxa și a vorbi cu tine însuți, astfel încât să-ți gestionezi mult mai bine stresul și alte lucruri neprevăzute care au apărut și apar în viața ta.

Mai multe articole

Punem pasiune în lumânările pe care le făurim manual și totodată vorbim frumos despre lucrurile care aduc bucurie. Scriem mult despre meditație, sinele tău autentic, frumosul din viețile noastre și locul lumânărilor parfumate printre ele.