De ce ai nevoie de lumânări parfumate în casa ta

Se spune că primele lumânări au fost create de vechii egipteni. Totuși, lumânările, inclusiv acele lumânări parfumate, așa cum le știm în ziua de astăzi, au apărut în jurul anilor 1850. Aproximativ 30 de ani mai târziu, după ce a fost descoperită electricitatea și inventat becul, fabricarea lumânărilor a început să scadă. Însă în ziua de astăzi lumânările sunt din ce în ce mai înmiresmate formând o secțiune de piață întreagă destinată frumuseții și utilității acestor lumânări parfumate. Și știm cu toții care sunt motivele – de la sursa principală de lumină, până la accentele lor decorative!

O lumânare parfumată, aprinsă la momentul oportun, poate schimba în totalitate atmosfera unei camere, precum și ambianța acesteia: o transformă într-un loc mult mai primitor, călduros, mai familiar. Datorită mirosului care are puterea de a-ți crea o stare generală de bine, foarte multe persoane consideră că lumânările parfumate chiar au efect terapeutic. Mirosul preferat te poate îmbrățișa precum un prieten drag, pregătit să-ți asculte toate gândurile și să fie alături de tine.

Creează o ambianță și atmosferă plăcută

Lumina dansantă a lumânărilor creează o ambianță și o atmosferă încântătoare. Adăugarea câtorva lumânări în cameră nu doar că poate îmbunătăți decorul, dar va transforma spațiul într-un loc mult mai cald și primitor. Spre exemplu, lumânările din baie îți pot crea senzația, dar și confortul unui spa în propria locuință, iar lumânările de pe masa din sufragerie te ajută să obții acea atmosferă romantică în care poți petrece timp de calitate alături de persoana iubită.

Dau viață camerei și înfrumusețează decorul 

Lumânările parfumate există în numeroase forme, culori, design-uri și arome. Cele mai multe sunt chiar foarte elegante și pot reprezenta acel touch final și estetic al decorului unei camere. De la culori subtile, care adaugă o notă de armonie și blândețe unei încăperi, până la culori mai strălucitoare și îndrăznețe, care dau contrapunctul unei încăperi, cu siguranță vei înfrumuseța la maximum decorul, bucurându-te de un efect estetic autentic, original.

Miros plăcut și au efect practic

Deși nu este o surpriză faptul că lumânările parfumate miros extrem de plăcut, pot foarte ușor masca mirosurile neplăcute dintr-o încăpere. Mai mult decât atât, sunt disponibile într-o gamă foarte variată de tipuri de parfumuri – citric, floral, fructat și oriental, lemnos. Pe scurt, exact ca o selecție rafinată de parfumuri de calitate. Pur și simplu alege aroma ta preferată (mai mult ca sigur o vei găsi) și bucură-te de un parfum care îți va îmbrățișa toate simțurile.

Efectul terapeutic oferit de câteva lumânări parfumate

Sănătatea cognitivă și îngrijirea propriei persoane reprezintă principalele aspecte ale unui stil sănătos de viață. Știai că aprinderea lumânărilor parfumate poate ajuta la crearea atmosferei perfecte pentru a-ți ridica nivelul de fericire și maximiza sentimentul de bunăstare? Lumânările cu miros de lavandă, trandafir, iasomie, te ajută să te calmezi și să te relaxezi, și pot ameliora simptomele de anxietate, agitație și lipsa de concentrație. Aromaterapia ajută extrem de mult!

Factor declanșator al amintirilor frumoase

Este uimitor, însă studiile demonstrează faptul că mirosurile, emoțiile, amintirile și trăirile sunt strâns legate între ele. Din aceste motive, asociem un parfum cu un anumit moment, respectiv o anumită perioadă din viața noastră. Prin urmare, dacă asociezi o amintire frumoasă unui miros anume, nu ezita să-ți cumperi o lumânare parfumată cu acel parfum. Vei putea întotdeauna să călătorești în acea perioadă pur și simplu aprinzând lumânarea respectivă.

După cum poți observa, lumânările parfumate sunt mult mai mult decât o sursă de lumină și de mirosuri plăcute. Ele pot schimba extrem de mult nuanța atmosferică a unei încăperi, precum și starea ta de spirit, respectiv emoțiile. Aprinderea unei lumânări parfumate poate să aibă chiar efect terapeutic asupra spiritului, ajutându-te să te relaxezi mult mai ușor și să te odihnești mult mai bine la sfârșitul unei lungi zile de muncă.

Mai multe articole

Punem pasiune în lumânările pe care le făurim manual și totodată vorbim frumos despre lucrurile care aduc bucurie. Scriem mult despre meditație, sinele tău autentic, frumosul din viețile noastre și locul lumânărilor parfumate printre ele.