Aromaterapia și călătoria spre sine cu ajutorul unor lumânări parfumate

În drumul călătoriei spre sine, avem la dispoziție numeroase elemente care ne pot ajuta foarte eficient să ajungem mai rapid la destinație: descoperirea sensului nostru. Vindecarea, iubirea față de propria persoană, acceptarea faptului că purtăm în noi cea mai de preț comoară din această lume, și anume sufletul, emoțiile și amintirile. Totul devine mai ușor, mai pașnic la lumina unei lumânări parfumate.

Cărțile, călătoriile, meditația, yoga, aromaterapia, dar și exemplele celorlalte persoane – toate ne pot ajuta să ne descoperim sinele interior! Pe lângă toate acestea, cel mai important este să acceptăm cu brațele deschise schimbările. Descoperirea interioară este un proces de lungă durată care are nevoie de ajutor pentru a duce la descoperiri extraordinare. De cele mai multe ori, suntem singuri în acest proces și avem nevoie de elemente adiționale pentru a ajunge la rezultate.

Călătoria spre sine și descoperirea naturii interioare – etape esențiale în viață

Se spune că trebuie să îți cunoști trecutul pentru a ști încotro te îndrepți. Implicit, trebuie să îți cunoști natura interioară, pentru a ști cine ești. Într-o lume atât de haotică, în care datorăm ceea ce suntem hazardului, iar ceea ce nu suntem datorăm voinței, a avea timp „să vorbești cu tine” poate fi destul de complicat, inaccesibil. Totuși, dacă ne-am face mai mult timp pentru a apleca urechea spre ce ne spune sufletului, spre semnalele pe care ni le transmite inima, cu siguranță am fi niște oameni mult mai fericiți și mult mai pozitivi, mult mai buni, plini de pace și frumoși.

Călătoria spre sine este drumul pe care îl putem accesa atunci când ne deconectăm de gălăgia și haosul din jur. Cum să faci acest lucru? Este mult mai simplu decât ai putea crede. Așază-te într-o cameră izolată fonic sau în care este mai multă liniște decât în alte încăperi. Încearcă să acoperi ferestrele astfel încât să pătrundă o cantitate redusă de lumină în aceasta, oprește toate sursele de lumină artificială (becuri, lămpi). Aprinde câteva lumânări parfumate și așteaptă ca parfumul acestora să te îmbrățișeze și să-ți relaxeze musculatura și simțurile, mintea și trupul!

Cu ajutorul unei atmosfere de pace și liniște, te poți regăsi pe tine mai ușor. De cele mai multe ori, micile detalii sunt cele care fac diferența. Atmosfera este cea care te ajută să te conectezi mai bine la propriul interior, sondând adâncurile subconștientului tău. Este bine să aduci orice senzație pentru a te simți mai relaxat. Aici includem muzică, lumânări parfumate, haine pufoase.

Aromaterapia – cel mai rapid drum spre sinele propriu și spre acceptare

Există certificări științifice care atestă legătura solidă dintre anumite mirosuri și rememorarea diferitelor întâmplări și perioade din viață. Circuitul memoriei se pare că la un moment dat se întâlnește cu cel al simțului olfactiv, suprapunându-se: prin urmare, un anumit miros al unei lumânări parfumate poate ușor declanșa o anumită memorie, emoție sau un eveniment specific. Și ce sunt oamenii dacă nu o sumă de amintiri și de evenimente de-a lungul vieții? Cunoscându-ți istoria – implicit, cine ai fost – îți va fi mult mai ușor să descoperi cine ești și încotro te îndrepți, care este rostul tău aici.

Aromaterapia reprezintă modul prin care poți avea acces extrem de ușor la sinele tău interior. Îi poți pune întrebări, îl poți asculta și îl poți ajuta să se vindece. Poți face pace cu durerile sale și cu ceea ce îl macină. Descoperindu-ți adevărata natură, îți vei da seama că poți lucra mult mai mult la persoana ta, astfel încât să evoluezi și să te dezvolți pe plan personal. Mulți dintre noi nu își cunosc natura interioară, pentru că nu au ajuns niciodată la această destinație atât de importantă: sinele interior. Odată ce te cunoști cu adevărat, știi cât de important ești, de fapt!

Mai multe articole

Punem pasiune în lumânările pe care le făurim manual și totodată vorbim frumos despre lucrurile care aduc bucurie. Scriem mult despre meditație, sinele tău autentic, frumosul din viețile noastre și locul lumânărilor parfumate printre ele.